ΡΟΗ

ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΕΝΟΥ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 53ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

| ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 53ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

28η  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940
«Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ το
δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!»

Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες γιορτάζουμε μια από τις  πιο ηρωικές στιγμές τούτου του λαού, γραμμένη με το αίμα του, που αντιστάθηκε στο θηρίο του Φασισμού την περίοδο της παντοδυναμίας του στην Ευρώπη. Μιά ιστορία  που τα σχολικά βιβλία διαστρεβλώνουν, αφήνοντας τη νέα γενιά στο σκοτάδι της αμάθειας και της μοιρολατρίας. Αυτά τα σχολικά ιστορικά βιβλία έχουν βραβευτεί από την Ε.Ε., που επίσημα πια ταυτίζει την λαϊκή πάλη με την τρομοκρατία και τον φασισμό!
Ο φασισμός εμφανίστηκε στη Γερμανία με ηγέτη τον Αδόλφο Χίτλερ. Το φαινόμενο του φασισμού εξαπλώθηκε και στην υπόλοιπη Ευρώπη, στην Ιταλία του Μουσολίνι, στην Ισπανία του δικτάτορα Φράνκο. Αλλά και στην Ελλάδα δε πρέπει να ξεχνάμε ότι από το 1936 είχαμε το δικτάτορα Μεταξά.
Όταν η Ιταλία κήρυξε τον πόλεμο στην Ελλάδα, ο ελληνικός λαός ήταν αυτός που βροντοφώναξε το ΌΧΙ. Ο λαός πήρε την υπόθεση στα χέρια του. Στόχος να απαλλάξει την πατρίδα του από τους φασίστες και τους προδότες, Έλληνες και Γερμανούς και να ζήσει ελεύθερος, αφέντης στον τόπο του.
Την Εθνική Αντίσταση έκαναν οι ταπεινοί και καταφρονεμένοι με οδηγό τους το ΕΑΜ. Όμως, ενώ η πλειοψηφία του λαού  πολεμούσε τους φασίστες κατακτητές,  κάποιοι άλλοι φορούσαν την κουκούλα του καταδότη, τη στολή του γερμανοτσολιά  ή στοίβαζαν λίρες από γερμανικά συμβόλαια και τη μαύρη αγορά, άλλοι πάλι κυβέρνηση, τραπεζιτες και βιομήχανοι επέλεξαν την ασφάλεια της Μέσης Ανατολής. Οι Φασίστες δε φορούσαν μόνο τη στολή του Γ’ Ράιχ, φορούσαν τη στολή της ΕΟΝ του Μεταξά και μιλούσαν τη δική μας γλώσσα. Ο Χίτλερ δεν ήταν ένας παρανοϊκός… ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος των μεγάλων πολυεθνικών εταιριών (όπως οι Krupp Thiessen group, Stadard Oil, Ford, General Motors , Chrysler  κ.α.)σε εποχή βαθιάς οικονομικής κρίσης, που η πίτα έπρεπε να ξανακοπεί και το μόνο μέσο για να γίνει αυτό ήταν ο πόλεμος. Το Φασισμό τον νίκησαν ο Κόκκινος Στρατός της Σοβιετικής Ένωσης, οι λαοί της Ελλάδας, της Γαλλίας, της Γιουγκοσλαβίας και άλλων χωρών, με το αίμα των εκατομμύριων νεκρών τους. Είναι προφανές ότι το δίδαγμα που μπορεί να βγει από την εποποιία της Εθνικής Αντίστασης είναι ότι οι λαοί είναι η μόνη Υπερδύναμη που μπορεί να ροκανίσει την παντοκρατορία των σημερινών κρατούντων, αρκεί να πιστέψουν στη δύναμή τους.




ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΔΕΝ ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ
Σήμερα όλοι μιλάνε για την οικονομική κρίση που ευθύνεται για τους γονείς που χάνουν την δουλειά τους, για τους εργαζόμενους που δε μπορούν να ζήσουν με το μισθό που παίρνουν, για τα νοσοκομεία που κλείνουν, για τα σχολεία που δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Η φτώχεια και οι ανισότητες γιγαντώνονται και όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις κάνει την εμφάνιση του ο φασισμός.
Οι πραγματικοί υπεύθυνοι για την κρίση, οι οικονομικά ισχυροί, αναζητούν τα εύκολα θύματα που σήμερα είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες. Άνθρωποι που έρχονται κατατρεγμένοι και ταλαίπωροι από τις πιο φτωχές χώρες του κόσμου, για να γλιτώσουν από την πείνα και τον πόλεμο, που οι οικονομικά ισχυροί προκαλούν. Γι' αυτούς τα νεοναζιστικά κόμματα έρχονται ως μάνα εξ ουρανού, λειτουργούν ως ανάχωμα, εμπόδιο απέναντι σε όσους αμφισβητούν την οικονομική αλλά και πολιτική εξουσία τους και προσπαθούν να οργανώσουν την αντίσταση του λαού.
Ο φασισμός είναι γέννημα αλλά και αποκούμπι της εξουσίας των κεφαλαιοκρατών, είναι το μακρύ χέρι του συστήματος.
Οι σημερινοί φασίστες-δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής, οι νοσταλγοί του Χίτλερ είναι οι φυσικοί και πολιτικοί απόγονοι των Ελλήνων συνεργατών των Ναζί, που μαζί αιματοκύλισαν τον ελληνικό λαό που αντιστεκόταν! Υπηρέτησαν το ναζιστικό τέρας με πλήρη συνείδηση, για τα πλούτη ή την εξουσία. Ήταν οι ταγματασφαλίτες, οι γερμανοτσολιάδες, οι Χίτες που ορκίζονταν πίστη στον Χίτλερ. Συμμετείχαν με ζήλο σε όλες τις θηριωδίες κατά του άμαχου λαού, σε μαζικές σφαγές, σε βιασμούς και στο πλιάτσικο. Ήταν οι χαφιέδες στις γειτονιές, φορούσαν κουκούλες και κατέδιδαν τους αγωνιστές. Αυτά είναι τα πρότυπα του Χρυσαυγίτη! Είναι οι δολοφόνοι του Π. Φύσσα. Δεν έχουμε το δικαίωμα να ξεχάσουμε.
Η Ιστορία μας διδάσκει πως δεν αρκεί μόνο μία δικαστική καταδίκη για να μπουν οι φασίστες στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας. Απαιτείται μαζικά ο λαός να παλέψει ενάντια στα τσιράκια τους, αλλά και σε όλους όσοι τους κάνουν πλάτες ή δείχνουν ανοχή. Απαιτείται σταθερή πάλη για να ανατραπούν οι αιτίες που γεννούν το Φασισμό: τη φτώχεια, την πείνα, τη δημιουργία στρατιών ξεριζωμένων, την υπονόμευση – συκοφάντηση του λαϊκού κινήματος και τη διαγραφή της ιστορικής μνήμης. Γιατί ο φασίστας δεν είναι από άλλον πλανήτη, είναι από εδώ και είναι αποτέλεσμα μιας βαθιά άδικης κοινωνίας, βυθισμένης στην μοιρολατρία το φόβο, με απαξιωμένους τους συλλογικούς δρόμους δράσης και -όπως έχει ιστορικά αποδειχτεί- με πακτωλό διαθέσιμων χρημάτων από τα μεγάλα αφεντικά για εξαγορά και δράση.
           
Καλούμε όλους τους Συλλόγους των γονέων , αλλά και τους μαθητές, να οργανώσουν τη δράση τους, να πάρουν τα μέτρα τους.
             
Απομονώνουμε τα  τσιράκια της Χρυσής Αυγής, που δεν είναι μάγκες ... είναι απόγονοι των ναζιστών και προσπαθούν να μπουν μέσα στα σχολεία.
Αγωνιζόμαστε για τη ζωή που μας αξίζει. Για μια κοινωνία που θα προσφέρει σε όλους τους νέους μόρφωση, δουλειά, δημιουργικό και ελεύθερο χρόνο.


                                                                                                Ηράκλειο Οκτώβρης 2016

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ