ΡΟΗ

ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΕΝΟΥ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 53ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

| ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 53ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

ΠΑΛΙΕΣ ή ΝΕΕΣ ΟΙ ΡΩΓΜΕΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

25 ΜΑΙΟΥ 2016
Στην αυλή του σχολείου αμέσως μετά τον σεισμό οι μαθητές των τεσσάρων σχολείων της παλιάς Ακαδημίας, επί της Λεωφόρου Α. Παπανδρέου στο Ηράκλειο, καθώς η ισχυρή σεισμική δόνηση που χτύπησε την Κρήτη, προκάλεσε ρωγμές στο κτίριο.

Επικράτησε εύλογος πανικός λόγω του σεισμού, ενώ μετά την εμφάνιση των ρωγμών οι διευθυντές αποφάσισαν να εκκενωθεί το σχολικό συγκρότημα για την ασφάλεια των παιδιών. Στο σημείο έσπευσε ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιώργος Βλαχάκης ο οποίος μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη εμφανίστηκε καθησυχαστικός, λέγοντας ότι τα παιδιά παρέμειναν στο προαύλιο, καθώς το κτίριο πρέπει να εξεταστεί και να διαπιστωθεί αν οι ρωγμές είναι παλιές, ή προκλήθηκαν σήμερα από τον σεισμό.

Κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου έκανε αυτοψία στο κτίριο, για να διαπιστώσουν εάν οι ρωγμές είναι παλιές ή καινούργιες.
Αύριο Πέμπτη έστω και με αφορμή τον σεισμό θα ξεκινήσουν εργασίες αποκατάστασης αλλά και πρόληψης.
Να αναφέρουμε ότι στο σχολείο βρέθηκε και ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αποστολάκης. 
Στη συνέχεια και αφού ειδοποιήθηκαν οι γονείς, παρέλαβαν τα παιδιά τους ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι οι δάσκαλοι δεν επέτρεψαν στους μικρούς μαθητές να πάρουν τις τσάντες τους φοβούμενοι μετασεισμό. 


Ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου, Μαρίνο Πατακό, μας ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει ενημέρωση για καταστροφές ή άλλα προβλήματα στο δήμο Ηρακλείου.
(Φωτογραφίες - Αντώνης Γενναράκης)

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ