ΡΟΗ

ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΕΝΟΥ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 53ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

| ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 53ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΑΓΧΟΣ - ΓΙΑΤΙ ΑΓΧΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ


Η κοινωνία όπου ζουν και μεγαλώνουν τα σημερινά παιδιά, γίνεται όλο και πιο απαιτητική και δυστυχώς, δε μπορούν όλα τα παιδιά να ανταπεξέλθουν σε αυτές τις απαιτήσεις. Τα παλιότερα χρόνια δεν αποτελούσε ανάγκη ο αποχωρισμός του παιδιού από τα πρόσωπα φροντίδας σε προσχολικές ηλικίες. 

Σήμερα όμως όλο και περισσότερα παιδιά προσχολικής ηλικίας κάνουν αυτό το βήμα πολύ νωρίτερα μένοντας πολλές ώρες σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς χωρίς να είναι έτοιμα να το κάνουν.




Οι σχολικές απαιτήσεις έχουν επίσης αυξηθεί. Πολλά παιδιά, ακόμα και από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού, ασχολούνται με τα καθήκοντα αρκετές ώρες (καλύπτοντας μάλιστα και νυχτερινές ώρες), χωρίς να δίνεται ιδιαίτερη καθοδήγηση για τον τρόπο που μπορούν να δουλέψουν και να οργανωθούν. Αυτού του είδους η πίεση, σε συνδυασμό με αντικειμενικές δυσκολίες που μπορεί να έχει το παιδί όπως μαθησιακές δυσκολίες ή δυσκολίες στην κοινωνική προσαρμογή, σύντομα θα συνοδευτεί από διαμαρτυρίες, γκρίνια και εκφράσεις τύπου «δε θέλω να πάω σχολείο».

Η έλλειψη κατανόησης και στήριξης για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το παιδί, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη σχολικής φοβίας και σχολικού άγχους.

Πώς μπορούν να αναγνωρίσουν οι γονείς το σχολικό άγχος;
  • Συνήθως τα παιδιά που έχουν άγχος για το σχολείο παρουσιάζουν μια σειρά από συμπτώματα. Τα μικρά παιδιά συχνά μιλούν για τις φοβίες τους που σχετίζονται με το σχολείο και μπορεί να ζητούν τη διαβεβαίωση από τους γονείς πως θα μείνουν μαζί τους τις σχολικές ώρες ή να αναρωτιούνται αν πρέπει να πάνε στο σχολείο.
  • Συχνά διαμαρτύρονται για στομαχόπονους και πονοκεφάλους, ή μπορεί να γίνονται ασυνήθιστα νευρικά. 
  • Πολλά παιδιά μπορούν να παρουσιάσουν δυσκολίες στον ύπνο ή μπορεί να αρχίσουν να ζητούν να κοιμούνται με τους γονείς τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να αναπτύξουν σχολική άρνηση και να μη μπορούν να μπουν στο κτίριο ή στο σχολικό λεωφορείο. Ακόμα όμως και αν τα καταφέρουν, μπορεί να κλαίνε και να διαμαρτύρονται για έντονους πόνους χωρίς να είναι σε θέση οι δάσκαλοι να τα ηρεμήσουν. Αυτά τα παιδιά προσπαθούν να αποφύγουν μια κατάσταση που τα κάνει να φοβούνται.
  • Τα παιδιά που έχουν σχολικό άγχος ταλαιπωρούνται από αυτό καθημερινά. Δεν είναι κάτι που το έχουν τη μια μέρα και την άλλη όχι.
Τι μπορούν να κάνουν οι γονείς;
  • Οι γονείς είναι σημαντικό να προσπαθήσουν να ακούσουν, να αντιληφθούν και να κατανοήσουν τα συναισθήματα των παιδιών χωρίς να τα κατακρίνουν ή να τα υποτιμούν. Για να διευκολύνουν την προσαρμογή του παιδιού μπορούν να συζητήσουν μαζί του την καθημερινότητα και τη ρουτίνα του σχολείου έτσι ώστε να κάνουν τα πράγματα πιο προβλέψιμα.
  • Πολλά παιδιά μπορεί να είναι γνωστικά έτοιμα για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του σχολείου, αλλά μπορεί να αισθάνονται ανασφάλεια με τον εαυτό τους και την κοινωνική τους προσαρμογή. Το κουκλοθέατρο μπορεί να αποδειχθεί μια πολύ εύκολη λύση για να διδαχτεί και να εξασκηθεί το παιδί πάνω σε κοινωνικές καταστάσεις που το αγχώνουν όπως για παράδειγμα η γνωριμία με συμμαθητές και δασκάλους.
  • Η επικοινωνία των γονιών με το δάσκαλο ή τη δασκάλα του παιδιού και η ενημέρωση για τα συναισθήματα του παιδιού είναι εξίσου σημαντική. Όταν γνωρίζουν οι δάσκαλοι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά, τότε είναι σε θέση να τα προσεγγίσουν διαφορετικά και να τα βοηθήσουν να χαλαρώσουν.
  • Αν το παιδί παραπονιέται για σωματικά συμπτώματα, οι γονείς πρέπει αρχικά να συμβουλευτούν ένα γιατρό για να σιγουρευτούν για τη σωματική υγεία του παιδιού. Όταν τα παιδιά είναι σωματικά υγιή, δε θα πρέπει να επιτρέπουν οι γονείς τις απουσίες από το σχολείο. Όπως η δουλειά των γονιών είναι να εργάζονται, έτσι και για τα παιδιά μέρος της δουλειάς τους είναι το σχολείο.
  • Οι γονείς πρέπει να καθησυχάσουν τα παιδιά λέγοντας πως είναι φυσιολογικό να αισθάνονται φόβο και άγχος σε νέες καταστάσεις. Αυτή η νευρικότητα όμως δε σημαίνει πως πρέπει να τα κρατάει στο σπίτι ή πως δεν μπορούν να περάσουν καλά. Μπορούν να υπενθυμίσουν στο παιδί προηγούμενες νέες καταστάσεις που είχε να αντιμετωπίσει που αν και έμοιαζαν δύσκολες στην αρχή, κατάφερε να ανταπεξέλθει.
  • Επίσης, είναι σημαντικό οι γονείς να ανιχνεύσουν τόσο ρωτώντας το παιδί όσο και τους δασκάλους του, για την πιθανότητα να έχει πέσει θύμα σχολικού εκφοβισμού ή πειραγμάτων (συχνές αιτίες σχολικού άγχους). Οι αλλαγές στο σπίτι όπως μετακόμιση, διαζύγιο, θάνατος μπορεί να είναι ιδιαίτερα οδυνηρές για τα παιδιά και να χρειάζεται να μιλήσουν άμεσα με τους γονείς ή και με ειδικό για τις ανησυχίες τους.
  • Τέλος αλλά εξίσου σημαντικό, είναι να αναρωτηθούν οι γονείς αν αποτελούν οι ίδιοι την πηγή άγχους για το παιδί. Σε μερικές περιπτώσεις είναι οι γονείς αυτοί που δε θέλουν να αποχωριστούν το παιδί γιατί είναι για αυτούς το συναισθηματικό τους αποκούμπι. Έτσι τα παιδιά μπορεί να μη θέλουν να αποχωριστούν τη μαμά για παράδειγμα, γιατί ανησυχούν για αυτήν και νιώθουν ότι τους χρειάζεται.
Άλλες φορές μπορεί οι γονείς να βλέπουν τα παιδιά τους ιδιαίτερα ευάλωτα ή ντροπαλά και γίνονται υπερπροστατευτικοί μαζί τους με αποτέλεσμα να μην ενθαρρύνουν την ανεξαρτησία τους. Τα παιδιά όμως καθώς μεγαλώνουν και κάνουν την είσοδό τους στο σχολείο θα χρειαστούν την ώθηση, την ενθάρρυνση και την επιβράβευση των γονιών για τα μικρά τους βηματάκια προς την ανεξαρτησία.

Οι υπερβολικές απαιτήσεις και οι υπέρμετρες φιλοδοξίες των γονιών μπορούν να αποτελέσουν πηγή άγχους για τα παιδιά. Οι γονείς θα πρέπει να έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες και να σέβονται τις διαφορετικές ανάγκες και ρυθμούς μάθησης των παιδιών. Να αγαπούν, να αποδέχονται και να καμαρώνουν τα παιδιά τους για αυτό που είναι. Μόνο έτσι θα μπορέσουν να τα βοηθήσουν να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση να αντιμετωπίσουν για την ώρα τις προκλήσεις του σχολείου, αλλά και αργότερα τις προκλήσεις της ζωής!

5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


Η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών καθιερώθηκε από τηνUNESCO και εορτάζεται σε πάνω από 100 χώρες παγκοσμίως κάθε χρόνο την 5η Οκτωβρίου.
Η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών δίνει την ευκαιρία να επικεντρωθεί η προσοχή του κόσμου στο σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι εκπαιδευτικοί στην οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους τους μαθητές παγκοσμίως.
Η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών δίνει την ευκαιρία, επίσης, στα συνδικάτα των εκπαιδευτικών και στις υποστηρικτικές εκπαιδευτικές δομές να συζητήσουν με τις κυβερνήσεις τους και να ενημερώσουν τους/τις εκπαιδευτικούς και τους μαθητές/μαθήτριες, τους γονείς και τους εργαζόμενους και γενικά το κοινό σε σχέση με την ανάγκη να επενδυθούν οικονομικοί και ανθρώπινοι πόροι, για να επιτευχθεί μια ελεύθερη, δημόσια και ποιοτική Εκπαίδευση Για Όλους μέχρι το 2015.


Καθώς το κυρίαρχο θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Εκπαιδευτικών είναι «Εκπαιδευτικοί με Ποιότητα, για Ποιοτική Εκπαίδευση», η εκστρατεία εφέτος επικεντρώνεται στο θέμα «καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους/τις εκπαιδευτικούς», το οποίο επίσης συνυποδηλώνει τις συνθήκες μάθησης για τους μαθητές. Η ΕΙ κάνει έκκληση για μια ολοκληρωμένη και ουσιαστική βελτίωση της Πρότασης της UNESCOκαι του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (ILO) του 1966, με θέμα τη Θέση των Εκπαιδευτικών, και την Πρόταση του 1997 της UNESCOγια τη Θέση του Εκπαιδευτικού Προσωπικού της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Το 2007 είναι έτος ορόσημο για τη 10η επέτειο από την έγκριση της Πρότασης της UNESCO για τη Θέση του Εκπαιδευτικού Προσωπικού της Ανώτατης Εκπαίδευσης.
Η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών είναι εξαιρετικής σημασίας για το Ημερολόγιο της Education International και των 384 οργανώσεων-μελών της, για το λόγο ότι αναδεικνύει την ευκαιρία να ενωθούν οι προσπάθειες και οι εκστρατείες για ζωτικές αλλαγές στις συνθήκες που βιώνουν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/-τριες και να συζητήσουν για μια εκπαίδευση με ποιότητα. 
Τι κάνει η Education International την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών;
Η Ε.Ι. θα βοηθήσει στο συντονισμό των δραστηριοτήτων των μελών της παγκοσμίως, για την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών. Η επόμενη Συνδιάσκεψη της Ε.Ι. για την Ανώτατη Εκπαίδευση θα επικεντρώσει στις συνθήκες εργασίας και απασχόλησης, και θα εμφανιστεί ως μία ευκαιρία αξιολόγησης της υλοποίησης των Προτάσεων του 1966 και του 1997.
Καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους εκπαιδευτικούς σημαίνει καλύτερες συνθήκες μάθησης για τους μαθητές

Απαιτούμε:
Ένα αξιοπρεπές εργασιακό περιβάλλον – ένα ασφαλές και υγιές μαθησιακό περιβάλλον για εκπαιδευτικούς και μαθητές, τάξεις κατάλληλου μεγέθους και επαρκή παιδαγωγικά μέσα στην τάξη
Αξιοπρεπείς αμοιβές – μισθούς που θα επιτρέπουν αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής και θα καταβάλλονται τακτικά
Ισότιμη αμοιβή και ισότιμα δικαιώματα για τις γυναίκες – οι γυναίκες εκπαιδευτικοί δεν πρέπει να βιώνουν καμία μορφή αρνητικής διάκρισης και οι κυβερνήσεις πρέπει να διασφαλίσουν την ενίσχυση των γυναικών στην εκπαιδευτική δραστηριότητα, στη λήψη αποφάσεων και στους χώρους εργασίας τους
Αρχική και περαιτέρω επαγγελματική εξέλιξη – η δυνατότητα να αποκτηθούν και να αναπτυχθούν επαγγελματικά προσόντα, να υπάρχει ενημέρωση σχετικά με τις νέες πληροφορίες και τις παιδαγωγικές τεχνικές, και  εξέλιξη σε μια σταδιοδρομία
Συμμετοχή στην ασκούμενη πολιτική – η διασφάλιση ότι οι νέες πολιτικές αντανακλούν την πραγματικότητα της σχολικής τάξης και ότι ο κοινωνικός διάλογος θα έπρεπε να είναι αναπόσπαστο μέρος του εκπαιδευτικού σχεδιασμού και της διαμόρφωσης της πολιτικής
Συλλογικές συμφωνίες για την υπεράσπιση και τη βελτίωση των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών – εργασιακές συνθήκες, όπως και ποιοτική αποτίμηση των εκπαιδευτικών διαδικασιών πρέπει να αποτελούν αντικείμενα διαπραγμάτευσης μεταξύ των εκπροσώπων των κυβερνήσεων / εργοδοτών και των εκπροσώπων των εκπαιδευτικών συνδικάτων.

Παραδείγματα Δραστηριοτήτων για την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών
Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να κάνουν οι εκπαιδευτικοί και τα συνδικάτα τους την Παγκόσμια Ημέρα των Εκπαιδευτικών. Εδώ θα βρείτε μερικά μόνον παραδείγματα για να εμπνευσθείτε:
Σε συνδικαλιστικό επίπεδο:
·         Οργάνωση συναντήσεων πληροφόρησης και διαλόγου με τα μέλη του συνδικάτου, ώστε να συζητηθεί η σχέση της Παγκόσμιας Ημέρας Εκπαιδευτικών με την ποιότητα στην εκπαίδευση και η προώθησή της μέσω του συνδικάτου
·         Ενημέρωση για την Πρόταση του 1966 για τη Θέση των Εκπαιδευτικών και την Πρόταση του 1997 για τη Θέση του Εκπαιδευτικού Προσωπικού της Ανώτατης Εκπαίδευσης, με την οργάνωση δημόσιων γεγονότων όπως πορείες, σεμινάρια και διάλογοι
·         Συνάντηση με πολιτικούς αρχηγούς και συζητήσεις με τοπικούς και εθνικούς θεσμούς για την εφαρμογή των Προτάσεων του 1966 και του 1997
·         Διοργάνωση κοινών δραστηριοτήτων με το Υπουργείο Παιδείας, ώστε να αναδειχθεί η ημέρα και η σημασία της εκπαίδευσης ποιότητας
·         Επικοινωνία με τα γραφεία τομέα της UNESCO, τις Εθνικές Επιτροπές της UNESCO και τα γραφεία τομέων του ILO για να βρεθεί τρόπος διασύνδεσής τους με την εκστρατεία σας
·         Κοινή εκστρατεία με άλλες ενδιαφερόμενες οργανώσεις σχετικές με τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών και διάλογος με  θέμα Εκπαίδευση για Όλους
·         Παραγωγή δελτίων τύπου, άρθρων, συνεντεύξεων διαφημιστικών εντύπων και «επιμήκυνση» της Παγκόσμιας Ημέρας των Εκπαιδευτικών με κάλυψη όλων των παραπάνω από τα ΜΜΕ
·         Ανάπτυξη μιας συνδικαλιστικής πολιτικής για την επίτευξη της Εκπαίδευσης για Όλους στη χώρα σας και ευρεία δημοσιοποίησή της
·         Διακίνηση των αφισών, των αυτοκόλλητων και των καρφιτσών της Education International για την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών
·         Οργάνωση συζητήσεων με θεσμούς της ανώτατης εκπαίδευσης και κέντρα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών σχετικά με την αρχική εκπαίδευση και την επιμόρφωσή τους

Σε επίπεδο θεσμικής εκπαίδευσης:
·         Οργάνωση ενός μαθήματος για τους μαθητές με αντικείμενο το θέμα της ποιότητας. Για παράδειγμα: Ποιότητα στην Εκπαίδευση – τι σημαίνει για εμένα; ή Τι κάνει έναν εκπαιδευτικό, εκπαιδευτικό με ποιότητα; ή Τι μπορεί να γίνει για να βελτιωθεί η δική μου σχολική ζωή και του καθηγητή / της καθηγήτριάς μου;
·         Οργάνωση θεατρικών παραστάσεων στο σχολείο, επιδείξεων, διαγωνισμών, κατασκευών με το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας των Εκπαιδευτικών – Εκπαιδευτικοί με Ποιότητα για Εκπαίδευση με Ποιότητα.
·         Συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/μαθήτριες στη χώρα σας. Τι πρέπει να γίνει για να βελτιωθεί η κατάσταση; Κάντε έναν πίνακα με αυτές τις ιδέες για να τον παρουσιάσετε στους τοπικούς πολιτικούς εκπρόσωπους και στην κυβέρνηση.
·         Διακίνηση των αφισών, των αυτοκόλλητων και των καρφιτσών της Education International για την Παγκόσμια Ημέρα των Εκπαιδευτικών.
Η Πρόταση της UNESCO του 1997 για τη Θέση του Εκπαιδευτικού Προσωπικού της Ανώτερης Εκπαίδευσης
Αυτή η Πρόταση είναι η μόνη διεθνής νόρμα η οποία αναφέρεται στο εκπαιδευτικό προσωπικό της ανώτατης εκπαίδευσης, με τον προσδιορισμό «όλα αυτά τα άτομα σε θεσμούς ή προγράμματα ανώτατης εκπαίδευσης, τα οποία έχουν επιφορτιστεί με τη διδασκαλία και / ή τη μάθηση και / ή την έρευνα και / ή να παρέχουν υπηρεσίες εκπαίδευσης σε μαθητές ή στην κοινότητα ευρύτερα». (Άρθρο 1, παράγραφος f). Καλύπτει τα ακόλουθα πεδία:
·         Δικαιώματα και Ελευθερίες
·         Καθήκοντα και υποχρεώσεις προσωπικού
·         Συνθήκες απασχόλησης
-          Είσοδος στο επάγγελμα
-          Διασφάλιση της απασχόλησης
-          Αξιολόγηση και Πειθάρχηση
-          Διαπραγμάτευση για της συνθήκες απασχόλησης
-          Μισοί, εργασιακά καθήκοντα, επιδόματα ασφαλιστικής κάλυψης, υγεία και προστασία
Για την ολοκληρωμένη έκδοση της Σύστασης, παρακαλώ, ανατρέξτε εδώ:

Η Πρόταση του 1966 για τη Θέση των Εκπαιδευτικών
Η Πρόταση που εγκρίθηκε στις 5 Οκτωβρίου 1966 ορίζει τα κοινά κριτήρια για τη θέση των εκπαιδευτικών, ανεξάρτητα από τη διαφορετικότητα των εθνικών νομοθεσιών, κανονισμών και παραδόσεων.
Είναι το μόνο διεθνές  κριτήριο που εφαρμόζεται «για όλους τους εκπαιδευτικούς στα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία έως την ολοκλήρωση του 2ου επιπέδου εκπαίδευσης, είτε είναι βρεφοκομικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, πρωτοβάθμια, ενδιάμεσα ή δευτεροβάθμια σχολεία, και περιλαμβάνει όσους παρέχουν τεχνική, επαγγελματική ή καλλιτεχνική εκπαίδευση». (Άρθρο 2). Καλύπτει τα ακόλουθα πεδία:
·         Επαγγελματική Προετοιμασία
·         Περαιτέρω εκπαίδευση των εκπαιδευτικών
·         Απασχόληση και Σταδιοδρομία
-          Είσοδος στο εκπαιδευτικό επάγγελμα
-          Εξέλιξη και πρόοδος
-          Ασφάλεια της θητείας
-          Κριτήρια για την επαγγελματική καθοδήγηση
-          Μερική υπηρεσία
·         Τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των εκπαιδευτικών
·         Συνθήκες αποτελεσματικής διδασκαλίας και μάθησης
·         Μισθοί εκπαιδευτικών
·         Εφόδια εκπαιδευτικών και αιτήματα

ΜΕ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ


Την Παγκόσμια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, θα γιορτάσουν τα δημοτικά αθλητικά Κέντρα  με σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που επέλεξαν το Παγκρήτιο Στάδιο, το Νέο κλειστό Γυμναστήριο και το Δημοτικό Αθλητικό και Πνευματικά Κέντρο Ηρακλείου  για την ημερήσια εκδρομή τους.
Οι μαθητές και συνοδοί των σχολείων θα βρεθούν ΣΗΜΕΡΑ το πρωί της Δευτέρας 5 Οκτωβρίου   στις αθλητικές εγκαταστάσεις που έχει στην ευθύνη του  ο Δήμος Ηρακλείου και θα επιδοθούν σε διαγωνιστικά παιγνίδια, δράσεις  και  αγώνες  επιδείξεων  σε συνεργασία με το προσωπικό των αθλητικών κέντρων.

 «Η Αντιδημαρχία Αθλητισμού σε συνεργασία με τον Δημοτικό  Οργανισμό Προσχολικής Αγωγής − Φροντίδας και Μαζικής Άθλησης Ηρακλείου (ΔΟΠΑΦΜΑΗ)  και  την Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου,  προωθεί και στηρίζει τον σχολικό αθλητισμό με  πολλά διαφορετικά προγράμματα άθλησης και καλεί τους γονείς να παρακινήσουν τα παιδιά τους να συμμετέχουν σε αυτά.» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και πρόεδρος της ΑΑΗ ΑΕ ΟΤΑ κ. Κωνσταντίνος Βαρδαβάς.
Όλες οι παραπάνω δραστηριότητες υλοποιούνται στα πλαίσια του προγράμματος «Φυσικής Δραστηριότητας για μαθητές¨ και του προγράμματος  «Γνωριμία  με τα Ολυμπιακά Αθλήματα» που υλοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου και η Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου  στα  δημοτικά αθλητικά κέντρα και στα πλαίσια του προγράμματος πεντάμηνης απασχόλησης του ΕΣΠΑ.
 Πληροφορίες για τα προγράμματα 2810 264560 εσωτ. 591 & 576 & 2810 264570 εσωτ. 591 & 576  και στα  site www.heraklion.gr  www.aahaeota.gr

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ