ΡΟΗ

ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΕΝΟΥ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 53ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

| ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 53ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Αγαπητοί γονείς,
Μαζί με τις ευχές για τη νέα σχολική χρονιά , ευχόμαστε να οπλιστείτε με τη δύναμη  διεκδίκησης που απαιτούν τα συσσωρευμένα προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές των μνημονίων και της ΕΕ. Η ζοφερή πραγματικότητα  δεν μας αφήνει κανένα  περιθώρια εφησυχασμού και αναμονής.
Τα σχολεία ανοίγουν με περισσότερες από 1.300 κενές θέσεις εκπαιδευτικών στο   Ηράκλειο  στο σύνολο των 25.000 σε όλη την Ελλάδα.

 
Οι συμπτύξεις και συγχωνεύσεις τμημάτων έχουν γίνει πια καθεστώς, με τα παιδιά μας να στοιβάζονται σε 30αρια τμήματα.
Αρκετά Ολοήμερα τμήματα, κυρίως σε Νηπιαγωγεία, καταργούνται ενώ πολλά θα υπολειτουργήσουν με τους ελάχιστους εκπαιδευτικούς σε ρόλο παιδοφύλακα.
Χρήματα στις σχολικές επιτροπές και στους Δήμους δίνονται με το σταγονόμετρο και δεν αρκούν για την κάλυψη των λειτουργικών  αναγκών των σχολείων. Για μια ακόμη χρονιά ΕΜΕΙΣ θα κληθούμε να πληρώσουμε τα αναλώσιμα.
Τα παιδιά μας για άλλη μια χρονιά θα στεγαστούν σε  άκρως επικίνδυνα και ακατάλληλα σχολικά κτίρια, αφού τεχνικές επισκευές αδυνατεί να κάνει ο Δήμος , ενώ   για αντισεισμικό έλεγχο …ούτε συζήτηση!
Οι συμβάσεις των καθαριστριών δεν έχουν ανανεωθεί,  με αποτέλεσμα  σε πολλά σχολεία να ζητούν από τους γονείς να βάλουν το χέρι στην τσέπη για άλλη μια φορά για να καλύψουν το κόστος.
Για μια ακόμη χρονιά θα πληρώσουμε τις αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες που έχουν ανάγκη τα παιδιά μας.  
Για την δωρεά  μεταφορά των μαθητών ούτε λόγος! Και εδώ ο γονιός θα βγάλει το φίδι από την τρύπα.
Στη δύσκολη αυτή κατάσταση καλούμε κάθε Σύλλογο Γονέων να οργανώσει την πάλη  του και να αντισταθεί στη σαρωτική επίθεση που έρχεται, να πάρει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την άμεση ενημέρωση γονιών, εκπαιδευτικών και μαθητών. Καλούμε τους γονείς μέσα από τους συλλόγους, σε κάθε σχολείο, να αγωνιστούμε για την παιδεία που δικαιούνται τα παιδιά μας.

ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!
ΕΝΙΑΙΟ 12ΧΡΟΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ!
ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015

ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΚΑΙ ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Με τον καθιερωμένο αγιασμό στους μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία.


 
Όπως κάθε ξεκίνημα στη ζωή μας, έτσι και το σημερινό ξεκίνημα των σχολείων πρέπει να συνοδεύεται από ελπίδα, αισιοδοξία, πλάνα και σχέδια, όνειρα και κυρίως διάθεση για δουλειά και επιμελή προσπάθεια να επιτευχθούν οι στόχοι που θέτει ο καθένα και η καθεμιά.
Εξάλλου το σχολείο πέρα από πηγή γνώσης και μάθησης είναι και πηγή χαράς και έμπνευσης για όλους τους μαθητές, που θα πρέπει να βλέπουν το σχολείο σαν προέκταση του σπιτιού τους και της οικογένειάς τους.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ