ΡΟΗ

ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΕΝΟΥ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 53ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

| ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 53ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ


Το σχολείο στις 11-3-2015 θέλοντας να φέρει σε επαφή τα παιδιά με το ολυμπιακό άθλημα της ξιφασκίας, πραγματοποίησε την πρώτη συνάντηση γνωριμίας με το άθλημα. Με φιλοσοφία αγώνα, η ξιφασκία είναι ένα ευγενές, ειρηνικό και απολύτως ασφαλές άθλημα που σκοπός του είναι να αγγίξεις τον αντίπαλο χωρίς να του επιτρέψεις να σε αγγίξει με το ξίφος.  
Με πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής του σχολείου προσκλήθηκε ο κ. Αλέξανδρος Κοντογιάννης, αναγνωρισμένος προπονητής από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. 



Ο κ. Αλέξανδρος Κοντογιάννης είναι 4 φορές κυπελλούχος Ελλάδος, 2ος στο παγκόσμιο κύπελλο το 2010 και 2011, 2 φορές πανελλήνιος πρωταθλητής στην κατηγορία εφήβων, 2 φορές πανελλήνιος πρωταθλητής στην κατηγορία ανδρών, 8ος στους μεσογειακούς αγώνες, 1ος στους βαλκανικούς αγώνες, 3ος στο παγκόσμιο κύπελλο, 1η θέση στο παγκόσμιο κύπελλο στην Κωνσταντινούπολη το 2010 και μέλος της Εθνικής ομάδας από το 2000.  
Μετά από μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα παρουσίαση του αθλήματος, οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να λύσουν απορίες τους γύρω από το άθλημα και να γνωρίσουν τους κανόνες του. Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν ιδιαίτερα από τον εξοπλισμό του αθλήματος, το σπαθί σου, την προστατευτική στολή, τη μάσκα και το προστατευτικό γάντι, αλλά και από τις στολές των αθλητών. 




Ο κ. Κοντογιάννης τους μίλησε για τις στολές των αθλητών που κατασκευάζονται από συνθετικό ανθεκτικό υλικό κέβλαρ (υλικό που χρησιμοποιείται στις θωρακίσεις αυτοκινήτων και στην κατασκευή αλεξίσφαιρων γιλέκων), για τις ενισχυμένες με  μεταλλικό πλέγμα μάσκες που καλύπτουν το πρόσωπο και για τα ξίφη από ειδικά κατεργασμένο άθραυστο ατσάλι.
Από τη φύση της η ξιφασκία είναι ένα διαφορετικό άθλημα από τα άλλα. Ο συνδυασμός τεχνικής και τακτικής, ασκεί και το πνεύμα αυξάνοντας την προσοχή και την ικανότητα συγκέντρωσης, εξασκεί τη γρήγορη σκέψη και την απόφαση αντίδρασης  για το καλύτερο αποτέλεσμα, μέσα από μια ποικιλία επιλογών, μειώνοντας το χρόνο αντίδρασης (reflex). Ειδικότερα για τα παιδιά η ξιφασκία είναι από τα πιο  χρήσιμα αθλήματα, αφού μαθαίνουν από νωρίς να χρησιμοποιούν το μυαλό τους.  



Η φυσική κατάσταση χτίζεται μέσω του αθλήματος, οπότε δεν αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να αρχίσει κάποιος να ασχολείται με την ξιφασκία.  Μετά από αυτή τη βασική εκπαίδευση το παιδί μπορεί να εξασκεί τεχνικές άμυνας, απόκρουσης και αποφυγής.
Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν, αφού και τα ίδια πήραν μέρος στην επίδειξη.  
Το σχολείο ευχαριστεί τον κ. Κοντογιάννη, αλλά και τους μαθητές/τριες του σχολείου,
 αθλητές της ξιφασκίας που συμμετείχαν δείχνοντας στους συμμαθητές/τριες του το άθλημα. 
 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ