ΡΟΗ

ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΕΝΟΥ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 53ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

| ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 53ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ

Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Η ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΩΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΔΟΜΗΝΙΚΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΤΙΤΟΥ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ


Σας προσκαλούμε σε μουσικοχορευτική εκδήλωση με τίτλο «Χορεύοντας και τραγουδώντας στο δρόμο του Δομήνικου» αφιερωμένη στον εορτασμό για τα 400 χρόνια από το θάνατο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Iουνίου 2014 και ώρα 19:00 στην πλατεία του Αγίου Τίτου με τη συμμετοχή όλων των μαθητών/τριών που φοιτούν στη Δ΄, Ε΄και Στ΄τάξη.


ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΜΑΘΑΝ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΑΠΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


 Συμμετοχή στο Πρόγραμμα «ΠΡΟΣΕΧΩ – ΜΑΘΑΙΝΩ – ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ»
To σχολείο συμμετείχε στην εκστρατεία ενημέρωσης που έχει ξεκινήσει η Διεύθυνση Γενικής Αστυνόμευσης και Κανονισμών Λιμένων, του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής σε παιδιά δημοτικών σχολείων, με σκοπό την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και τη μείωση των ατυχημάτων και πνιγμών στη θάλασσα.
Το πρόγραμμα με τίτλο «ΠΡΟΣΕΧΩ – ΜΑΘΑΙΝΩ – ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ» έχει εγκριθεί από ειδική επιτροπή του Υπουργείου Παιδείας και θρησκευμάτων με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας προστασίας του περιβάλλοντος παρουσιάστηκε στους μαθητές της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης.
Αποτελείται από διαδραστική οπτικοακουστική παρουσίαση με φιγούρες ηρώων από ταινίες κινουμένων σχεδίων, οι οποίοι συμμετέχουν σε διάφορα σενάρια, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, καθώς και τρίπτυχο έντυπο με σχετικό πληροφοριακό υλικό, εικόνες και τηλέφωνα ανάγκης.  


Στους συμμετέχοντες μαθητές δόθηκε η δυνατότητα να μάθουν παίζοντας, διασκεδάζοντας και συζητώντας τους βασικούς κανόνες συμπεριφοράς στα θάλασσα και στην παραλία, προκειμένου να προληφθούν ατυχήματα, που συμβαίνουν κάθε καλοκαιρινή περίοδο. Παράλληλα τους δόθηκε η ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν και να εμπεδώσουν την επιτακτική ανάγκη για ένα καθαρό περιβάλλον και το σεβασμό που πρέπει να έχουν στην περιβαλλοντική αλυσίδα, μέρος της οποίας είναι και οι ίδιοι οι άνθρωποι.
Κύριο μέλημα κατά τη διάρκεια της παρουσίασης υπήρξε η ουσιαστική ενημέρωση των μαθητών/τριών για τους κινδύνους που εγκυμονεί η θάλασσα, τονίζοντας τη σημασία της πρόληψης, η οποία, ως αποτέλεσμα της παιδείας, λειτουργεί σαν προστατευτική ασπίδα και ως εργαλείο γνώσης.


ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ