ΡΟΗ

ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΕΝΟΥ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 53ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

| ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 53ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ κ.κ ΛΙΝΑΡΔΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΑΙ ΜΟΣΧΟΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟ


Ευχαριστήριο
Οι Σύλλογοι Γονέων του 53ου και του 54ου Δημ. Σχολείου Ηρακλείου και οι Διευθυντές των σχολείων αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τις πιο θερμές ευχαριστίες μας στο Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου κ. Λιναρδάκη Γεώργιο για την εκπαιδευτική συνεργασία που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στα σχολεία.
Τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα που μας έδωσε τη δυνατότητα να παρέχει την εξειδικευμένη μουσική βοήθεια του, στη δημιουργία μπάντας για τη σχολική παρέλαση ο μουσικός κ. Νικόλαος Μοσχονάς, ο οποίος υπηρετεί ως αναπληρωτής στο συγκεκριμένο σχολείο.



Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη εποχή, όπου ακόμα και οι θεμελιώδεις αξίες της παιδείας δοκιμάζονται,  είμαστε ιδιαίτερα τυχεροί που στην εκπαίδευση υπάρχουν ακόμη τέτοιοι εκπαιδευτικοί, με άριστες γνώσεις που θα τις ζήλευε κάθε επαγγελματίας, αλλά που πάνω από όλα νοιάζονται, χωρίς κανένα αντάλλαγμα για τα παιδιά, τη μουσική παιδεία και τη δημόσια εκπαίδευση.
Νιώθουμε ιδιαίτερα χαρούμενοι που έχουμε την τιμή να συνεργαζόμαστε με σχολεία και εκπαιδευτικούς που τιμούν την αποστολή τους.  
Οι Διευθυντές των Σχολείων                              Οι Πρόεδροι των Συλλόγων Γονέων
Ανδριώτη Αθηνά                                                          Αντώνης Γενναράκης
Ζεγκίνογλου Παναγιώτης                                           Χαράλαμπος Πολιτάκης


ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ 53ου & 54ου Δημοτικών Σχολείων Ηρακλείου Κρήτης

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει προ της έναρξης των εργασιών, στο κτίριο του σχολείου μας γίνονται επισκευές που αφορούν κυρίως στην αποκατάσταση αποκολλήσεων σοβάδων και στον χρωματισμό των εξωτερικών τοίχων. Οι εργασίες αυτές αποτελούσαν πάγιο αίτημα των Συλλόγων Γονέων, αλλά και των Διευθύνσεων των σχολείων, προς τις υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου και ήταν όχι μόνο απαραίτητες, αλλά επείγουσες, λόγω κινδύνου πτώσης των σοβάδων κατά την ώρα που το σχολείο λειτουργεί. 
 Θα ήταν προτιμότερο οι επισκευές να πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, ώστε να μην δημιουργείται πρόβλημα στη λειτουργικότητα των σχολείων, αλλά, όπως μας απάντησαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, ήταν αδύνατο να παραταθούν χρονικά, για να εξυπηρετηθούν και άλλα σχολεία.   
Το προσωπικό του σχολείου μας κάνει όλες τις δυνατές προσπάθειες, ώστε να γίνει δυνατή η επίβλεψη των παιδιών.





Παρακαλούμε για την κατανόησή σας!!!

Επίσης θα θέλαμε να γνωρίζετε ότι προτιθέμεθα να υποβάλουμε αίτημα στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου να αναθέσουν σε κάποιο μηχανικό τον έλεγχο της στατικότητας του κτιρίου του σχολείου μας. Αν και αυτό αποτελεί επίσης πάγιο αίτημά μας εδώ και πολλά χρόνια, λόγω του υψηλού κόστους του σχετικού εγχειρήματος, δεν λαμβάνουμε την αρμόζουσα ανταπόκριση από το Δήμο μας. Για να μπορέσουμε να πιέσουμε καλύτερα τους υπεύθυνους στο Δήμο Ηρακλείου, και λόγω του προεκλογικού κλίματος, σας ζητούμε να συνυπογράψει ο καθένας από εσάς στην σχετική αίτηση. Το κείμενο αυτής και έντυπα υπογραφής θα διατίθενται από τα μέλη των Συλλόγων μας την Παρασκευή 28.3.2014, όταν θα έρθετε για τους ελέγχους των παιδιών μας. Για όσους δεν μπορέσουν να έρθουν τότε, επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλ. 6972512714, 6932430144 μέχρι τη Δευτέρα 31.3.2014 
Πιστεύουμε πως, εάν δείξουμε ότι είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι, θα έχουμε σίγουρα αποτελέσματα! Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!    

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Κυπραίος Ανδρέας, επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη 27/3/2014 το 53ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου,στο Συγκρότημα της Παιδαγωγικής Ακαδημίας  μετά από πρόσκληση της Διευθύντριας του.


Ενημέρωσε τους μαθητές των τελευταίων τάξεων του Σχολείου για τις δράσεις του Δήμου σχετικά με:
  • τη διαχείριση των απορριμμάτων,
  • την πρόσφατη δράση για τη μείωση της χρήσης της πλαστικής σακούλας
  • την μείωση των υπολειμμάτων τροφίμων
  • την σωστή διαδικασία για την ανακύκλωση υλικών και
απάντησε επίσης σε ερωτήσεις των μαθητών σχετικά με την ανακύκλωση και τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Ομάδα μαθητριών παρουσίασε ένα τραγούδι για την ανακύκλωση.
Ο αντιδήμαρχος δέχθηκε ως δώρο αφίσες των μαθητών και μοίρασε οικολογικές τσάντες πολλαπλών χρήσεων για χρήση στο super market.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ 3ημερο ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ 53ου και 54ου ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Σας ενημερώνουμε ότι οι Σύλλογοι επιθυμούμε να  οργανώσουμε μια εκδρομή για τους μαθητές της 6ης τάξης και τους γονείς τους το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (αποχώρηση Παρασκευή 6.6. –επιστροφή Τρίτη 10.6.) και είμαστε σε διαδικασία αναζήτησης οικονομικών προσφορών. Σε αυτή την εκδρομή μπορεί να συμμετέχει και όποιος άλλος επιθυμεί από το σχολείο μας



Ωστόσο κατόπιν πρωτοβουλίας γονέων του σχολείου μας, εξαιτίας της αδυναμίας τους να συμμετέχουν στην εκδρομή για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, σας ενημερώνουμε ότι οργανώνεται από το πρακτορείο Ηρακλείου «C.TR.S» εναλλακτικά μια 3ήμερη εκδρομή στο Ναύπλιο και στην Αθήναμε ημερομηνία αναχώρησης την Τετάρτη 30.4.2014 με πλοίο από Ηράκλειο για Πειραιά και επιστροφής την Κυριακή πρωί της 4.5.14.Η εκδρομή περιλαμβάνει 2 διανυκτερεύσεις (και πρωινό) σε κεντρικό ξενοδοχείο 3*+ στο Ναύπλιο με εκδρομές μέσα στην πόλη του Ναυπλίου και στους παρακείμενους αρχαιολογικούς χώρους με τη συνοδεία ξεναγού. Το λεωφορείο με όλες τις αποσκευές θα ταξιδεύει μαζί σας στο πλοίο και τη ημέρα της επιστροφής προβλέπεται η επίσκεψη στα αγαπημένα μέρη των Αθηνών. Τιμή: 160 € κατ’άτομο για το ξενοδοχείο Αγαμέμνων ή  165 € κατ’άτομο για το ξενοδοχείο Ρεξ (πρέπει να γίνει επιλογή ενός ξενοδοχείου για λόγους καλής οργάνωσης των συμμετεχόντων). Οι κρατήσεις πρέπει να γίνουν μέχρι την Δευτέρα 31.3.2014 λόγω περιορισμένης διαθεσιμότητας των ξενοδοχείων.  Εάν δεν συγκεντρωθούν 20 άτομα θα υπάρχει επιβάρυνση 10€ ανά άτομο για τον ξεναγό, εφόσον επιθυμείτε.



Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής επισυνάπτεται.
Όσοι ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε, παρακαλούμε συμπληρώστε το παρόν έντυπο και δώστε το στον δάσκαλο της τάξης μέχρι την Δευτέρα 31.3.2014. Παράταση δεν δύναται να δοθεί. Μια προκαταβολή ποσού 30% θα πρέπει να πληρωθεί απευθείας στο πρακτορείο μέχρι την Δευτέρα 31.3.14 ή το αργότερο την Τριτη 1.4.2014  και το υπόλοιπο 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.


Το απόγευμα της Τετάρτης 30.4.2014 θα τακτοποιήσουμε τις αποσκευές μας στο  λεωφορείο του γραφείου μας και θα κατευθυνθούμε προς το λιμάνι του Ηρακλείου , από όπου θα αναχωρήσουμε  με προορισμό τον Πειραιά, στις 21:30 . Το λεωφορείο θα ταξιδέψει με το γκρουπ.
Πέμπτη 1.5.2014 1η ΗΜΕΡΑ Άφιξη νωρίς το πρωί στον Πειραιά. Θα κατευθυνθούμε προς τον Ν. Αργολίδας. Θα επισκεφτούμε το θέατρο της αρχαίας Επιδαύρου και τον αρχαιολογικό χώρο τον Μυκηνών. Αργά το μεσημέρι  θα φτάσουμε στο Ναύπλιο και θα ταχτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο  Διανυκτέρευση στο Ναύπλιο .   
Παρασκευή 2.5.2014 2η ΗΜΕΡΑ  Μετά το πρωινό γεύμα, θα επισκεφτούμε το Λαογραφικό μουσείο της πόλης , το Παλαμήδι και το Κάστρο της πόλης. Διανυκτέρευση στο Ναύπλιο .
Σάββατο 3.5.2014  3η  ΗΜΕΡΑ  Μετά το πρωινό γεύμα, θα αναχωρήσουμε για την πόλη των Αθηνών. Θα έχουμε χρόνο να επισκεφτούμε διάφορα μέρη της πρωτεύουσας , όπως  το Ίδρυμα Μείζονος , τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης ,  το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης , το Πλανητάριο , το Athens Mall και το Alu Fun Park . Το απόγευμα , θα αναχωρήσουμε για το λιμάνι του Πειραιά . Αναχώρηση από Πειραιά για Ηράκλειο στις 21:30. Το λεωφορείο θα ταξιδέψει με το γκρουπ.
Κυριακή 4.5.2014  Άφιξη στο λιμάνι του Ηρακλείου. Η εκδρομή μας τελειώνει εδώ αλλά οι όμορφες αναμνήσεις της θα μένουν πάντα στην καρδιά μας να συντροφεύουν τις θύμησες από τα όμορφα μαθητικά μας χρόνια!!!!!!
ΥΣ: το πρόγραμμα μπορεί να αλλάξει και να διαμορφωθεί  μετά από συνεννόηση του σχολείου σας με τον υπεύθυνο του γραφείου μας.


·        Ακτοπλοϊκά  εισιτήρια , σε 4κλινες καμπίνες
·        Οι μαθητές θα μετακινούνται με τουριστικά λεωφορεία, που θα είναι στην αποκλειστική διάθεση τους για όλες τις μετακινήσεις τους καθ’ όλη τη διάρκειά της εκδρομής διαθέσιμο όλες τις ώρες .Τα λεωφορεία διαθέτουν όλες τις προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία προδιαγραφές (ελεγμένα από το ΚΤΕΟ έγγραφα καταλληλότητας οχήματος, επαγγελματική άδεια οδήγησης, ελαστικά σε καλή κατάσταση, πλήρως κλιματιζόμενο κ.λ.π.) καθώς και πληρούν  όλες τις προϋποθέσεις  ασφάλειας για τη μετακίνηση των μαθητών.
·        2 διανυκτερεύσεις  στο Ναύπλιο σε κεντρικό ξενοδοχείο 3*, σε δίκλινα δωμάτια για τους μαθητές και τους γονείς
·        Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης


ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΑΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ



Ένα από τα ιστορικότερα σχολεία του Ηρακλείου βρίσκεται  σε ανακατασκευή από τις υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου.
Στο κτίριο γίνονται όλες οι απαραίτητες επισκευές ειδικότερα σε αποκολλήσεις σοβάδων που κατά τις υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου ήταν επικίνδυνες και έπρεπε να αποκατασταθούν άμεσα. Η αποκατάσταση τους ήταν πάγιο αίτημα των Συλλόγων Διδασκόντων και των Συλλόγων Γονέων των σχολείων, ενώ το έργο χρηματοδοτήθηκε από ίδιους πόρους του Δήμου Ηρακλείου.





Στο να δοθούν με σοβαρότητα λύσεις στα προβλήματα βοήθησε σημαντικά ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου κύριος Γιαλιτάκης, ο οποίος επισκέφτηκε το σχολείο, συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές και ζήτησε την κατανόηση τους μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα.
Επίσης επισκέφτηκε και το 2ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Ηρακλείου, το οποίο συστεγάζεται στο ίδιο σχολικό συγκρότημα, ώστε να δει τον εξοπλισμό που παραλήφτηκε από το ΕΣΠΑ, όπου διαπίστωσε την άριστη υλικοτεχνική υποδομή του και τον τρόπο λειτουργίας του.


Ο στρατηγός Γεώργιος Κατεχάκης (Καπετάν Ρούβας), που είχε λάβει μέρος στο Μακεδονικό Αγώνα, μετέπειτα υπουργός Στρατιωτικών και στρατιωτικός διοικητής Κρήτης, δώρισε το οικόπεδο για να χτιστεί η νέα Παιδαγωγική Ακαδημία και τα Πρότυπα σχολεία της, όπου σήμερα βρίσκονται τα 53ο και το 54ο Δημοτικά Σχολεία.
Το σχέδιο του κτιρίου έχει σχήμα  Π από τη λέξη Παιδαγωγική.
Στο κτίριο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας κρύβεται όχι μόνο η ιστορία ενός νεότερου μνημείου της πόλης του Ηρακλείου, το οποίο είναι απαραίτητο να προστατευτεί, αλλά και η ιστορία της εκπαίδευσης στην Κρήτης.
Είναι σημαντικό να αποκτήσει την αίγλη του παρελθόντος.


ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ 53ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ






ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ