ΡΟΗ

ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΕΝΟΥ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 53ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

| ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 53ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

... Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ - Ο ΚΡΟΣΣΩΤΟΣ ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟΤΕΡΑΣ ΤΩΝ ΩΚΕΑΝΩΝ

Κροσσωτός καρχαρίας το μεγαλοτέρας των ωκεανών.



Πρέπει να είναι κάποιος πολύ άτυχος για να βρεθεί μπροστά σε έναν κροσσωτό καρχαρία, αφού τα συγκεκριμένα κήτη, προτιμούν να παραμένουν σε πολύ μεγάλα βάθη. Το τρομακτικό αυτό πλάσμα ωστόσο, παρουσιάζει μεγάλο επιστημονικό ενδιαφέρον, αφού φαίνεται να είναι απευθείας απόγονος των δεινοσαύρων. 


Οι κροσσωτοί καρχαρίες κάνουν πολύ σπάνιες εμφανίσεις και είναι δύσκολο να μελετηθούν, αφού κρύβονται στα βάθη των ωκεανών, μέχρι και 1.500 μέτρα κάτω από την επιφάνεια, ενώ δε μπορούν να ζήσουν σε μικρότερο βάθος ούτε για λίγες ώρες. 
Οι επιστήμονες, παρατηρώντας απολιθώματα θαλάσσιων δεινοσαύρων πρόσεξαν ελάχιστες διαφορές σε σχέση με τους κροσσωτούς καρχαρίες.



 Το βάθος των ωκεανών μοιάζει να «σταμάτησε τον χρόνο», αφού ο κροσσωτός καρχαρίας έχει πολλά φυσικά χαρακτηριστικά των προγόνων τους.Το βάθος των ωκεανών μοιάζει να «σταμάτησε τον χρόνο», αφού ο κροσσωτός καρχαρίας έχει πολλά φυσικά χαρακτηριστικά των προγόνων.Toποιο πρόσφατο δείγμα είχε μήκος 1,6 μέτρα και βρέθηκαν σε ρηχάνερατης Ιαπωνίας το 2007. Οι ειδικοί το μετέφεραν αμέσως σε ένα θαλάσσιο πάρκο, αλλά πέθανε λίγες ώρες μετά τη σύλληψή του.
Δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν ένα από τα πιο εντυπωσιακά τέρατα που κρύβουν τα σκοτεινά βάθη των 

ΛΥΔΙΑ Σ. Ε1

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ