ΡΟΗ

ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΕΝΟΥ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 53ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

| ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 53ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΩΝ Δ.Σ 53ου και 54ου ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΣΤΙΣ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013


Θέματα που θα συζητηθούν
Δημιουργική απασχόληση. Ανακοίνωση. Αναρτίσεις σε σάιτ.  Μεσημέρι μετά το σχολείο; Αποδείξεις. Έσοδα για σύλλογο; Εποπτεία από μέλη ΔΣ. Ευθύνη. Κατανομή αρμοδιοτήτων.
Διοργάνωση εκδρομής Νοεμβρίου. Πεζοπορία Μάραθος-Φόδελε σε συνεργασία με ΦΥΣΗ. 24/11 ή 1/12.
Ολοκλήρωσε έργου ανακατασκευής τουαλέτας.
Διοργάνωση χριστουγεννιάτικων δραστηριοτήτων ). ημερολόγια νέου έτους. Δρώμενα (συναυλίες, εκθέσεις ζωγραφικής-αφίσας-comics, bazaar)
κυλικείο : να διερευνηθεί η δυνατότητα να μειωθεί το ενοίκιο και το κόστος των προμηθειών. Να βελτιώσει τα προϊόντα της και να βγάλει λίστες με αυτά και τιμές.Δημιουργία εβδομαδιαίου κουπονιού
Βρύση με πόσιμο νερό
Χρηματική ενίσχυση της καθαρίστριας (αμείβεται με 125 Ευρώ). Δούλεψε αμισθί στην αρχή της χρονιάς
Κτιριακό πρόβλημα. Στατική μελέτη. Επιστολή διευθυντών προς Δήμο. Στέγαστρο και τέντες σε 2ο όροφο.Αίθουσα μουσικής.
Χώρος δίπλα σε αμφιθέατρο. Παγκάκια. Φύτευση. Κάδοι ανακύκλωσης. Δραστηριότητες κατά τη διάρκεια του διαλείμματος. Βάψιμο προαυλίου
Άλλες διοργανώσεις: ενημέρωση για πρόληψη ατυχημάτων, από Σταρίδα γιααρχαιότητες Ηρακλείου, επίσκεψη σε Βικελαία, ενημέρωση για πρώτες βοήθειες, επίσκεψη σε Μουσείο Νικος Καζαντζάκης, επίσκεψη σε ιππικό όμιλο, εκπαιδευτικές προβολές

ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΧΑΛΒΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ


    Υλικά:                                Για το σιρόπι θα χρειαστείτε :



1       φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι                 ½  φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
      1   φλιτζάνι τσαγιού γιαούρτι                     4   φλιτζάνια τσαγιού νερό
      ½  φλιτζάνι τσαγιού καρύδι τριμμένο       1   φλοίδα κανέλας
1       φλιτζάνι τσαγιού σταφίδες ξανθιές
           και  λίγο ξύσμα  πορτοκαλιού                                                                                                                

Βασική συνταγή σιροπιού :
          Βράστε πρώτα το  νερό  με την ζάχαρη. Μετά  προσθέστε   τα      υπόλοιπα συστατικά  και αφήνετε να  βράσουν 15-20 λεπτά                                
            


Εκτέλεση:



Ø Βάλτε το λάδι μαζί με  το σιμιγδάλι  σε μέτρια φωτιά για 5  λεπτά ανακατεύοντας  μέχρι να ροδίσει.
Ø Προσθέστε τις σταφίδες, το γιαούρτι, το καρύδι, το ξύσμα  πορτοκαλιού και ανακατέψτε για λίγα λεπτά.
Ø Στη συνέχεια βγάλτε το μίγμα από τη φωτιά, προσθέστε το σιρόπι.   Όχι πολύ ζεστό και ανακατέψτε με μια ξύλινη σπάτουλα.
Ø Ξαναβάλτε το για 5 λεπτά στη φωτιά να βράσει και μετά αδειάστε  το  σε φόρμες.
Ø Αφήστε το για λίγο στις φόρμες μέχρι να στερεοποιηθεί, βγάλτε το  από τις φόρμες και  πασπαλίστε το με λίγη σκόνη κανέλας.
Σιμιγδάλι :
Σιμιγδάλι είναι ονομασία που αναφέρεται σε θραύσματα του κόκκου των σιτηρών ιδιαίτερα του σκληρού σταριού, τα οποία παρασκευάζονται με   την άλεση κόκκων που είχαν αρχικά διαβρεχτεί, διαδικασία η οποία ακολουθείται  από την ξήρανση και το κοκκίνισμα.
Ο όγκος των κόκκων ποικίλει από πολύ μικρός (όπως ένας κόκκος αλατιού, ψιλό σιμιγδάλι) έως αρκετά μεγάλος (όπως ένας κόκκος ζάχαρης, χονδρό σιμιγδάλι).
Καλή επιτυχία !!!


Της Ανδριανής Σ. ΣΤ1

ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΧΑΛΒΑ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟ



ΥΛΙΚΑ

1 ποτήρι λάδι
½  ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό
1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
1 κουταλιά κανελογαρύφαλλα
1 φλούδα πορτοκαλιού

Για το σιρόπι:

2,5 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
1 ξυλάκι κανέλα



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε το λάδι σε ένα τσικάλι με μία φλούδα πορτοκαλιού να κάψει.     Βγάζουμε τη φλούδα και ρίχνουμε το σιμιγδάλι, τα κανελογαρύφαλλα ανακατεύοντας συνεχώς.
Ωστόσο σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι να σιγοβράσει για 10 λεπτά. Μετά ρίχνουμε το σιρόπι στο τσικάλι με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς για 5-6 λεπτά μέχρι να ξεκολλάει ο χαλβάς από τα τοιχώματα.
Μπορούμε να σερβίρουμε το χαλβά σε μεγάλη φόρμα ή σε μικρά φορμάκια.       



Μαρία Π. 

Η ΠΕΙΝΑ

Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζουμε κάποια σοβαρά προβλήματα. Ένα από τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι η οικονομική κρίση. Λόγω της ανάγκης μας να δείχνουμε κάτι που δεν είμαστε ούτε ατομικά, αλλά ούτε συνολικά δανειστήκαμε από άλλα κράτη νομίζοντας ότι στο μέλλον θα ξεπληρώσουμε. Ατομικά δανειστήκαμε για τον ίδιο ακριβώς λόγο από τις τράπεζες. Με τα χρόνια συνειδητοποιούσαμε ότι τα όνειρα που θέλαμε να υλοποιήσουμε δεν έγιναν πραγματικότητα με αποτέλεσμα να χρωστάμε και η καθημερινότητα μας να είναι πιο δύσκολη. Έτσι φτάσαμε σήμερα… Να μην έχουμε δουλειά, λεφτά, ρούχα, σπίτι και τροφή.


ΜΑΡΙΑ-ΛΥΔΙΑ Φ.  Σ Τ1




Παγκόσμια έχουν γίνει πολλοί πόλεμοι με όπλα, αλλά αυτός που περνάμε τώρα είναι διαφορετικός.  Ακόμα και με Ειρήνη οι άνθρωποι πεινάνε, η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει όλο τον κόσμο. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι προσπαθούν να επιβιώσουν χωρίς τα απαραίτητα αγαθά. Δεν έχουν δουλειά και σπίτι να μείνουν. Παρόλο που δεν γίνονται πόλεμοι, όλοι βασανιζόμαστε μέσα μας.

ΜΑΡΙΑ Π.  ΣΤ1




Στη σημερινή κοινωνία οι άνθρωποι κάνουν τα πάντα για να συντηρήσουν την οικογένεια τους. Οι καιροί όμως είναι δύσκολοι πολλοί άνθρωποι μένουν άνεργοι, καταστήματα κλείνουν καθημερινά και η πεινά επικρατεί όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο. Πολλοί άνθρωποι πεθαίνουν άλλοι «έξυπνοι» αυτοκτονούν και το πρόβλημα παραμένει. Το μόνο θετικό είναι που δεν επικρατεί πόλεμος ΑΚΟΜΑ.! Πολλοί άνθρωποι χάνουν τα σπίτια τους, τις οικογένειες τους και την ίδια τους τη ζωή.


ΓΙΑΝΝΗΣ Π.  ΣΤ1


ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ